BVD Oskorušovica je jedinečná vo svojej vôni a chuti. Vďaka vzácnosti plodov je oskorušovica považovaná za najvzácnejší ovocný destilát a často označovaná aj ako "kráľovná pálenice". Zber plodov oskoruše býva pomerne náročný. Do kvasenia sa dostanú iba úplne dozreté a očistené oskoruše. Kvasenie trvá po dobu 4-6 týždňov v nádobách bez prísunu vzduchu a následne štyrikrát destilovaný. Paradoxne je výťažnosť vysoká (cca 3-4 litre zo 100 litrov kvasu) pri tak vzácnych plodoch. Pred finálnym nafľašovaním sa necháva ešte minimálne 12 mesiacov odležať. Je vhodný pri problémoch s trávení.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.