Charles Tanqueray založil v roku 1830 liehovar priamo v srdci Londýna v štvrti Bloomburry. Práve vtedy uzrel svetlo sveta aj recept na Tanqueray London Dry Gin, ktorý sa destiluje so štyrmi rastlinnými prísadami – borievkou, koreňom angeliky, koriandrovými semienkami a so sladkým drievkom. Tanqueray sa viackrát sťahoval, najprv v rámci Londýna, potom do Essexu, aby napokon zakotvil v roku 1998 v dedinke Windygates, kde koncern Diageo prevádzkuje jednu z najväčších škótskych páleníc whisky a okrem Tanqueray vyrába aj gin Gordon's.
Tanqueray Malacca
V roku 1839 Charles Tanqueray vytvoril korenený gin – použil v ňom byliny z Malajzie. Liehovarníci z Tanqueray tento recept našli a inšpiroval ich k vytvoreniu Tanqueray Malacca – pomenovaný podľa malajzijského mesta Malacca. Gin bol prvýkrát uvedený na trh v roku 1997 ako limitovaná edícia. No v roku 2018 sa opäť začal vyrábať a predávať, keďže dopyt po ňom stále rástol.
Je to gin ako žiadny iný – pikantnejšia, korenistejšia verzia klasiky s jemnejším dôrazom na borievku. Malacca je príjemnou náhradou za gin Tanqueray Old Tom – komplexný a aromatický so zmesou exotických rastlín, kvetov a korenia. Má čistú kryštalickú farbu. Vôňa je intenzívna a vyvážená – cítiť v nej zreteľné náznaky limetky, levandule, lupeňov ruží a jazmínu. Prevláda intenzita korenia, klinčekov, kardamómu a ruže. V chuti je trvácny. Na počiatku sladkastý, v závere však táto sladkosť dáva priestor suchším tónom. Príjemne chutí čistý s kockou ľadu alebo s prémiovým tonikom zvýraznený vetvičkou mäty a štipkou ružového korenia. Je však ideálny aj na prípravu rafinovaných kokteilov.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.