John Jameson v roku 1780 zaviedol spôsob jej výroby, ktorého sa hrdo držia do dnešných dní. Írska whiskey Jameson sa vyrába ,,blendovaním“ silnej „pot still“ whiskey zo sladového aj nesladového jačmeňa s najjemnejšou obilnou whiskey, pričom obe sú trikrát destilované, aby mala požadovanú jemnosť. Hoci ide o írsku whiskey, majster výroby sudov Ger Buckley sa so žiadosťou o sudy obracia na priateľov v Spojených štátoch a Španielsku.
Vzácna whisky prvýkrát predstavená v roku 2002 – precízne a ručne vyberaná zmes veľmi starých ,,Pot-still“ a obilných whisky s najmladšou zložkou zrejúcou minimálne 18 rokov. Tieto whisky – dozrievajúce v sudoch po americkom ,,bourbone“ a španielskych ,,sherry“ – sa potom zmiešajú a dozrievajú v sudoch, v ktorých predtým jedenkrát zrel ,,bourbon“ – v takzvaných ,,first fill“ sudoch.
V jej vôni cítiť lahodné drevité, korenisté a karamelové arómy. Chuť je nádherne jemná a hladká. Plná komplexných tónov karamelu, korenia, ,,sherry“, vanilky, dreva a kože s jemným závanom orechov. Dlhý pretrvávajúci záver oplýva tónmi dreva, korenia a karamelu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.