Čokoláda Michel Cluizel Grand Cru Guayas 70% Café Bio

Značka: Michel Cluizel
Dostupnosť Skladom
Možnosti doručenia
€6,20 €5,17 bez DPH
Čokoláda Michel Cluizel Grand Cru Guayas 70% Café Bio
Značka: Michel Cluizel

70% čokoláda z kakaových bôbov z oblasti Guayas z Ekvádoru s drvenými kávovými zrnami aromatickej odrody Arabica z Brazílie (min 9%). Vysoká nadmorská výška oblasti Chiapas a ekologické spôsoby poľnohospodárstva dodávajú kávovým zrnám gurmánsku arómu a výnimočnú chuť, ktorá osloví aj náročných znalcov. Z čokolády sa postupne uvoľňujú tóny praženého kakaa, ktoré prebublávajú cez arómu kávy. Váš zážitok zavŕši ovocná a rastlinná sviežosť. Čokoláda je v bio kvalite, bezlepková a vegánska.

Michel Cluizel prichádza v roku 2021 s novou edíciou, v ktorej vyzdvihuje chuť tmavých čokolád zvýšením obsahu kakaových bôbov na minimálne 70 %. Mliečne novo obsahujú minimálne 47% kakaových bôbov. Pri tvorbe čokolád si dáva záležať na každom kroku tvorby čokolády. Na obale sa teraz dozviete aj názov oblasti/ plantáže, popr. základné chuťové poznámky.

Získané ocenenia z medzinárodných súťaží:

bronzová medaila, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategória „Best Flavoured dark bar“
1 hviezda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
pre jej predchodkyňu Michel Cluizel Noir Café 60%: zlatá medaila, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategória „Best Flavoured dark bar“
Zloženie: kakaové bôby, cukor, kávové zrná Arabica (9%), kakaové maslo. Môže obsahovať stopy orechov, mlieka a lepku.

Výrobok BIO poľnohospodárstva, BIO certifikácia: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.

Výnimočná kvalita: Michel Cluizel úzko spolupracuje s farmármi a podporuje ich, aby zachovali tradičné spôsoby pestovania kakaových bôbov aj ich fermentáciu. Zaisťuje im férové podmienky pre poľnohospodárstvo i život. Na zachovanie špecifických chutí Michel Cluizel využíva dlhé praženie pri nízkych teplotách. Aby dosiahol bezkonkurenčné chute svojich čokolád testoval Cluizel často aj viac ako 20 kombinácií spôsobov fermentácie a praženia. Samotné praženie, mletie a miešanie kakaových bôbov prebieha už vo Francúzsku vo Voiron.

Čo sa surovín týka, dáva si Michel Cluizel naozaj záležať. Dokonca si nechal patentovať ochrannú známku „Nobles Ingredients“ (čiže „urodzené, vznešené suroviny“), ktorá v praxi znamená, že vo svojich výrobkoch používa:

iba čisté kakaové maslo, bez akýchkoľvek prímesí rastlinných tukov,
prírodné Bourbon vanilku namiesto vanilínu,
nepoužíva sójový lecitín ani umelé arómy.
Spoločnosť tiež garantuje, že žiadne suroviny neprešli procesom ožarovania či ionizácie.
Hmotnosť a veľkosť: 70 g, 161×79×7 mm

Academy of Chocolate bola založená v Londýne v roku 2005. Okrem hodnotenia kvality čokolád nasledovaného každoročným udeľovaním cien je jej hlavným cieľom motivovať výrobcov čokolády k trvalo udržateľnému férovému obchodu.

Cena „Great Taste Award,“ je ekvivalentom filmových Oskarov vo svete gurmánov. Britská asociácia „Guild of Fine Food“ ju každoročne udeľuje tým najkvalitnejším a najchutnejším potravinovým výrobkom v príslušnej kategórii.

Nutričné hodnoty / výživové údaje 100 g
Energia v kJ 2323
Energia v kcal 555,74
Tuky v g 39,86
z toho nasýtené tuky v g 23,83
Sacharidy v g 34,85
z toho cukry v g 27,78
Bielkoviny v g 7,96
Soľ v g 0,03

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Podobné produkty

73 eclairs stojici kakao
€5,90
8594071651039
163 sovicka a
€29,90
8594071651152
ii2
€1,50
9501101194476
Používáme ověření věku Adulto