Viete, ako sa vyrábajú pravé pralinky? Do veľkého medeného kotla nasypeme lieskové orechy, mandle a trstinový cukor. Pod kotlom zapálime oheň a zmes miešame. Lieskové oriešky a mandle sa opražia a cukor skaramelizuje. Potom necháme zmes vychladnúť a pomelieme ju na jemnú kašičku. Keď teraz z tejto hmoty, ktorú Francúzi nazvali "praliné", vymiešame guličku a obalíme ju čokoládou, získame pôvodnú pralinku. Neskôr slovo pralinka udomácnilo pre všetky druhy čokoládových bonbónov ...
Ak si chcete urobiť predstavu ako táto pochúťka chutí, máte možnosť. "Pot de Creme de Noisette" z dielne čokolatiéra Francois Pralus je lahôdkovou zmesou ručne vyrábanej hmoty "praliné" a jemnej 75% čokolády.
Ak si chcete urobiť predstavu ako táto pochúťka chutí, máte možnosť. "Pot de Creme de Noisette" z dielne čokolatiéra Francois Pralus je lahôdkovou zmesou ručne vyrábanej hmoty "praliné" a jemnej 75% čokolády.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.