Rumy Cihuatán sú ručne vyrábané v rovnomennom údolí v Salvadore, v liehovare, ktorý bol založený v roku 2004 a je jediným liehovarom v krajine. Je poháňaný obnoviteľnou energiou, ktorú čerpá z vylisovaných zvyškov cukrovej trstiny. Inšpiráciou rumov, na ktoré dohliada master blenderka Gabriela Ayala, je mayský odkaz miesta, odkiaľ pochádzajú.
Cihuatán Sahumerio je tretia limitovaná edícia tejto značky.
Rum bol vytvorený k oslave lásky a mayského rituálu zvaného Sahumerio.
V mayskej kultúre je oheň symbolom lásky a orlia bohyňa jeho ochrankyňou.
V každej domácnosti bola preto umiestnená posvätná nádoba zvaná Sahumerio, v ktorej dňom i nocou horelo.
Master Blender Gabriela Ayala sa na výrobu tohto rumu inšpirovala vôňami darov, ktoré Mayovia pre svoje Sahumeria zapaľovali, ako sú sušené kvety, kvetinový med, sušené ovocie, kadidlo, kakaové bôby a maslo. Pre dosiahnutie týchto tónov vytvorila blend štyroch archívnych rumov destilérie, ktorých vek sa pohybuje od 12 do 14 rokov.
Výsledný rum bol fľašovaná pri sile 45,2% a vyznačuje sa najmä tónmi kadidla, ružového medu, kakaového masla, sušených marhúľ a sušených myrt.
Etiketa bola inšpirovaná mayskú bohyňou lásky Chantico, ktorá je často vyobrazovaná ako majestátny orol.
Tejto limitovanej edície bolo vyrobených necelých 30.000 fliaš.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.