Ručne zberané hrozno, ktoré sa pre vysoké denné teploty až 40°C zberá v noci, zreje v amerických sudoch a následne vo francúzskych dubových sudoch po bližšie nešpecifikovanú dobu, nakoľko moderné technológie výroby vína stanovujú dobu zrenia na základe chemických, fyzikálnych a senzorických analýz tak, aby sa dosiahla optimálna ovocná vôňa s príchuťou vanilky a ľahko toastovaného pikantného dreva. Víno má jasne červenú farbu a intenzívnu vôňu, kde možno v náznakoch poznať sladkú vanilku a kombináciu ovocného džemu, sliviek a višní. Chuť je plná výrazná, ale vyvážená, aj napriek vysokému obsahu alkoholu. Záver je dlhotrvajúci a intenzívny. Perfektné sa hodí ku ragú s cestovinami, grilovanému i pečenému mäsu, zverine, či ku zrejúcim syrom a intenzívnejšie dochucovaným jedlám. Odporúčaná teplota podávania je 18-20 °C.
KRAJINA: Taliansko
OBLASŤ: Puglia
ODRODA: Primitivo
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.