Jedno slávne priezvisko, šesť generácií – skutočný rodinný podnik. Výrazná, niektorí hovoria, že nezabudnuteľná, chuť škótskej whisky Highland Single Malt je výsledkom 150-ročných skúseností. Trvanie na použití tradičných destilačných metód dodáva výrobkom ducha a osvedčenú kvalitu. Destilácia prebieha dvakrát v tradičných priamo ohrievaných kotloch. Glenfarclas, z galštiny „údolie zelených trávnatých porastov“, sa nachádza na úpätí Ben Rinnes v Škótsku – ďaleko v horách, kde na vresom pokrytých svahoch sa topiaci sneh mení na krištáľovo čistú pramenitú vodu vytekajúcu zo žuly dole.
John Grant (Glenfarclas) osobne vycestoval do jednej konkrétnej rodinnej firmy Bodega v Španielsku, aby vybral len tie najkvalitnejšie európske dubové sudy, ktoré sa predtým používali na zrenie jemných oloroso sherry. Konkurenčný liehovar napísal rodine Grantovcov v máji 1912: „Zo všetkých whisky je kráľom slad, zo všetkých kráľov vládne Glenfarclas“, čo je nadčasový kompliment, ktorý si rodina dodnes váži. V súčasnosti výrobu zabezpečuje malý, no jedinečne skúsený produkčný tím, ktorý pozorne sleduje výrobu Glenfarclas a drží sa rovnakých remeselníckych metód, ktoré sa odovzdávajú už po stáročia.
Glenfarclas 12YO, pôvodne stáčaná do fliaš a určená na export a predaj v oblasti cestovného ruchu, má v sebe množstvo sherry a ovocia. V roku 2006 získala titul „Najlepšia whisky s nádychom sherry“ v súťaži Single Malt World Cup (Svetový pohár jednodruhových sladových whisky) a v roku 2007 a 2008 zlato na Stockholm Beer and Whisky Festival (Štokholmský festival piva a whisky).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.